Založ si blog

Bucket List alebo „Kým ma nenájde Zubatá“

Je tak veľa vecí, ktoré túžim urobiť.  Skočiť  do najväčšej jaskyne s padákom, skúsiť adrenalín v Nepále, naučiť sa surfovať na niektorej pláži a skúsiť šach. Pomôcť hendikepovaným deťom v škole, okolo ktorej každé ráno kráčam do práce. Naučiť sa ďalšie jazyky. A aj menšie, ale ťažké veci. Byť empatická a nerozčuľovať sa nad malichernosťami. Vedieť rozlišovať aj šedý odtieň medzi čiernou a bielou. Nepýtať sa, keď viem, že nedostanem odpoveď. Neodpovedať na nepoloženú otázku.  

Nerada míňam dni len tak, ničnerobením, vždy si niečo nájdem. Na pláži sa učím. Alebo pozorujem ľudí a snažím sa poskladať si puzzle o tom, aký kto je a čo má rád. Ako by sa zachoval, keby bol na palube Titanicu (to sa mi stáva často, hlavne vo výťahu – niektorých odhadujem na skok do záchranného člna v prvom rade).  Upratovať pravidelne – hlavne v hlave. Verím, že každý má svoje sny, aj ten najväčší boháč. Sny sú dobré, lebo nás posúvajú dopredu.  Nemali by sme vzdávať život, všetci máme iba jeden.  Aké sú Vaše sny?

Útek z Planéty opíc

17.04.2022

Ubehol takmer mesiac po návrate z Planéty opíc. Tak sme si s Alicou nazvali karibský ostrov Martinik, z ktorého sme sa nečakane vrátili o 8 dní skôr. Verili by ste tomu? Exotický ostrov plný pláží, bezstarostného života, dobrého jedla a nekonečného oddychu. Tak sme si to aspoň predstavovali. Ale všetko po poriadku. Ja som vyrazila na cestu o dva dni skôr, po [...]

Čo sa naučíš do 40tky . . .

21.11.2017

Nedávno som oslávila štyridsiatku. Urobila som si zoznam vecí, ktoré som sa naučila: Používaj vždy ochranu – na ruky aj pohlavné orgány. Kúp si slúchatka s možnosťou odbúrania vonakajšieho zvuku. Nemusíš mať vždy posledné slovo. Požičané knihy sa ti už nikdy nevrátia. Múku k životu nepotrebuješ. Láska je ako prdenie. Keď musíš zatlačiť, pravdepodobne to [...]

Taliansko – Ako prežiť pravidlá a (ne)vyhnúť sa obžerstvu

06.10.2017

Toto nie je cestopis, toto je skôr návod na to, ako prežiť prejedanie, ktoré vyvoláva klamný znak vysokého štádia tehotenstva (novinka – aj u mužov). Po dvoch týždňoch cestovania zo severu na juh Vám môžem s kľudom Angličana povedať, že hoci som pomerne scestovaná, Taliansko ma chytilo za srdce. Už nikdy nič nebude tak, ako predtým haha (preháňam). Stopu to [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

sajmon

Zo života hmyzu :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 57
Celková čítanosť: 278043x
Priemerná čítanosť článkov: 4878x

Autor blogu

Odkazy