Založ si blog

A opäť niečo o Dubaji

Oslávili sme 40. výročie zjednotenia Emirátov. Ohňostrojov ako pri oslave Nového roka alebo kedysi sprievod na 1.mája. (Fuj, ako ma to napadlo). Konfety a vlajky si snáď upevnili aj do slipov. Chcem tento článok venovať všetkým rojkom, ktorí si myslia, že Dubaj je raj a všetko tu je ideálne, lebo sa tu neplatia dane. Ja už skreslenejší názor nepoznám.

Taký malý prepis online rozhovoru s jedným skoro-učastníkom zájazdu 🙂

Účastník:  Ahoj, mal by som záujem dozvedieť sa niečo zo života Arabov.

Ja:  Ale nech sa páči, pýtaj sa.

Ú:  By som chcel vedieť dajaké pracovné ponuky, videl som niečo za 600EUR. Čo si za to možno kúpiť?

Ja: Ok, tak trošku si tu na to posvieťme – za 600 chechtákov, čiže ekvivalent v dirhamoch si zaplatíš mesačný nájom garsonierčičky, ďalej napríklad splátku za super fáro, vstupenku do akvaparku na dva dni pre rodinku, prenájom malého auta na dva mesiace. Ak by si bol Pilipínec, pardon Filipínec (to F zaboha nevysvlovia), tak by si to mal ako mesačný plat a v prípadne indického pasu by si bol už „manažér“ a vyvyšoval by si sa nad svojimi súkmeňovcami. Howgh, idem na víkend (bol štvrtok večer).

Ú: Ako to, že víkend, veď časový rozdiel je iba dvojhodinový…

Ja: (gúľajúc očnými buľvami) V zimnom čase je časový posun 3 hodiny pred SVK. Víkend začína v piatok, takže štvrtok je vlastne európsky piatok. Pracovný týždeň začína nedeľou. Ja mám takého kamoša, volá sa Google a vie toho strašne veľa, doporučujem. Jeho adresa je www.google.com. Nedoporučujem niekam zlanáriť celú rodinu v prípade, že neviem, do čoho idem. To podľa mňa nie je kamikadze, či odvaha, to je blbosť.

Tajomstvo úspechu (i keď, čo kto považuje za úspech, je sporné) spočíva v obrovských širokých lakťoch, primerane ostrom jazyku a silnej vôli. Nepíšem za tých, ktorí prišli takpovediac na hotové, prípadne job bol vybavený z Európy firmou. Píšem o tých kamikadze ako som ja, čo sa o seba starajú sami. Niekedy by som aj ja chcela mať a.) šikovného strýka, b.) bohatých rodičov, c.) kontakty (kohokoľvek). Alebo byť v správnom čase na správnom mieste. Lebo ani to sa mi ešte nepodarilo. Ani som ešte nikdy nič nevyhrala (počíta sa kniha Krásy Slovenska za totáča?). Alebo sa niekomu zavesiť na krk, nie? To by tiež mohlo byť super.

Včera som oslávila tri roky v Dubaji. Je úplne fuk, čo bolo a ako bolo, lebo zajtra je zase nový deň a ja sa naň strašne teším.

Útek z Planéty opíc

17.04.2022

Ubehol takmer mesiac po návrate z Planéty opíc. Tak sme si s Alicou nazvali karibský ostrov Martinik, z ktorého sme sa nečakane vrátili o 8 dní skôr. Verili by ste tomu? Exotický ostrov plný pláží, bezstarostného života, dobrého jedla a nekonečného oddychu. Tak sme si to aspoň predstavovali. Ale všetko po poriadku. Ja som vyrazila na cestu o dva dni skôr, po [...]

Čo sa naučíš do 40tky . . .

21.11.2017

Nedávno som oslávila štyridsiatku. Urobila som si zoznam vecí, ktoré som sa naučila: Používaj vždy ochranu – na ruky aj pohlavné orgány. Kúp si slúchatka s možnosťou odbúrania vonakajšieho zvuku. Nemusíš mať vždy posledné slovo. Požičané knihy sa ti už nikdy nevrátia. Múku k životu nepotrebuješ. Láska je ako prdenie. Keď musíš zatlačiť, pravdepodobne to [...]

Taliansko – Ako prežiť pravidlá a (ne)vyhnúť sa obžerstvu

06.10.2017

Toto nie je cestopis, toto je skôr návod na to, ako prežiť prejedanie, ktoré vyvoláva klamný znak vysokého štádia tehotenstva (novinka – aj u mužov). Po dvoch týždňoch cestovania zo severu na juh Vám môžem s kľudom Angličana povedať, že hoci som pomerne scestovaná, Taliansko ma chytilo za srdce. Už nikdy nič nebude tak, ako predtým haha (preháňam). Stopu to [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

sajmon

Zo života hmyzu :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 57
Celková čítanosť: 273370x
Priemerná čítanosť článkov: 4796x

Autor blogu

Odkazy